Status: Bijna Thuis

Bezochte Landen: Singapore / Indonesië / Maleisië / Filipijnen / Thailand / Laos / Cambodja / China / Mongolië

22-03-2010

Food Hunt

Locatie: Singapore

Singapore: Food capital off the world!

De belangrijkste pijler van de Singaporese samenleving is eten. Chinees, Thais, Maleisisch, Indonesisch, Koreaans, Japans, Indisch, Vietnamees. Elke aziatische keuken is hier vertegenwoordig in een van de vele food courts, ook wel hawker centers genoemd hier. Voor zo'n 2 euro per maaltijd krijg je echt de meest lekkere maaltijden.

Reden genoeg om ons afgelopen zaterdag in de schrijven voor de Food Hunt, georganiseerd door de NUS (De universiteit). Verspreid over heel de stad hebben we in totaal 17 van de 33 stalletjes weten te traceren en daar gegeten om zo zoveel mogelijk punten te verzamelen. Wederom een mooie gelegenheid om de stad beter te verkennen en te genieten van het lekkere eten dat ze hier hebben.





16-03-2010

Studie - Tussenevaluatie

Locatie: Singapore

Zaterdag en zondag naar de universiteit om aan me project te werken. Dat was in mijn reeds ruim 6 jaar durende studie carriere nog niet voorgekomen. Het was behoorlijk wat werk om het in de laatste dagen nog allemaal rond te krijgen, maar met een geslaagde tussenevaluatie kan de laatste fase vol vertrouwen in worden gezet.

Nog minder dan één maand en dan zit de studeerfase er hier op in Singapore en begint het echte reiswerk.
(Deadline Eindevaluatie: 15 april)


11-03-2010

Kuching, Borneo - Maleisië

Locatie: Kuching, Borneo - Maleisie

Afgelopen weekend stond een trip van van een kleine 3 dagen naar Kuching op de planning. Tickets zijn redelijk goedkoop vanuit Singapore en we hadden nog wat tijd over dus dat kwam mooi uit.

We hebben deze dagen gevuld met hardcore jungle trekking; 12km in de brandende zon met te weinig water en expeditie robinson naspelen op het strand inclusief vuur maken en hutten bouwen. Mooiste was dat er verder weinig tot geen toeristen aanwezig waren. Maak je niet elke dag mee dat je een privé strand tot je beschikking hebt.



Singapore

Locatie: Singapore

De zaken staan er goed voor hier in Singapore. Door de weeks maar ook in het weeken wordt de meeste tijd nog altijd aan de studie besteed. Soms wel tot 9uur savonds op de campus. Feit dat er 3 foodcourts binnen paar minuten loopafstand zitten maakt het ook wel erg aangenaam om wat langer te blijven.

Verder worden de woensdagavonden gevuld met stappen. Zoals al eerder gezegd; gratis drank voor vrouwen en wij mannen mogen mooi betalen, helaas. Sociale aspect is ook een erg belangrijk onderdeel van de 'exchange' ervaring.

Qua reizen worden zijn er ook mooie plannen in de maak:
- 10 Dagen Filipijnen begin april
- Een week Zuid Thailand
- Een maand Cambodja, Laos, Vietnam
- En dan nog op reis met Loes

Zoals je kan waarschijnlijk wel kan begrijpen... Het leven is goed hier in Singapore