Status: Bijna Thuis

Bezochte Landen: Singapore / Indonesië / Maleisië / Filipijnen / Thailand / Laos / Cambodja / China / Mongolië

31-01-2010

Little India

Locatie: Singapore

Little India is de naam van de Indiase wijk in Singapore. Dit is een plek die bruist. In little India zijn altijd veel mensen op straat. Zo ook bij het Thaipusam festival; een hidoestaans festival waarbij het lichaam op verschillende pijnlijke wijze gepierced wordt.

Utopie

Locatie: Singapore

Singapore is als een utopie, een uitgedachte ideale staat. Niets wordt aan het toeval over gelaten. Een schoonvoorbeeld hiervan is Sentosa; een kunstmatig eiland voor de kust van Singapore. Het strand maar ook de authentieke houten hutjes zijn nep. Gelukkig is de ervaring van onder een palmboom in de zon liggen wel echt.

“It is pure intention: If there is chaos, it is authored chaos; if it is ugly, it is designed ugliness; if it is absurd, it is willed absurdity.” - Rem Koolhaas, Re-imagine Singapore

Studie

Locatie: Singapore

Bij het lezen van deze blog wordt misschien de indruk gewekt dat de periode in Singapore bedoeld is als vakantie. De meeste tijd gaat echter in de studie zitten. Vergelijkbaar als met Nederland wordt het ontwerpproject als een studio gegeven. Enig verschil is echter dat wij als studio in Singapore onze eigen kamer hebben. Dit komt de sfeer uiteraard ten goede. Het is mooi al een vaste plek en een gezellige groep mensen om je heen te hebben.

29-01-2010

Chinatown

Locatie: Singapore

Singapore heeft een multiculturele samenleving. Dit is terug te vinden in de stadplanning; zo heb je Arab street, little India en in dit geval ook Chinatown. Chinatown staat rond deze tijd in teken van Chinees nieuwjaar(14/02). Dat wil zeggen dat de straten afgeladen zijn met kraampjes waar de Chinese bevolking inkopen kan doen voor het grote feest.

Fine city

Locatie: Singapore

Niks mag in Singapore. Een keer verkeerd oversteken en je hebt meteen 500 dollar (250 Euro) boete aan je broek hangen. Heel de stad is bezaaid met waarschuwingen, verboden en mogelijke geldstraffen die kan krijgen voor de kleinste vergrijpen.

"Singapore is a fine city"

25-01-2010

Reisplan tijdens recess-week

Locatie: Java, Indonesië

Java?! Nee, nog even niet, maar de tickets zijn geboekt richting Jakarta en vanaf Surabaya om tijdens 'recess' (de vakantie) 10 dagen te kunnen genieten van het eiland Java te Indonesië. De backpack en het point-it boekje zullen weer onder het stof vandaan worden gehaald.
In de lijn der verwachting liggen culturele ervaringen, imposante landschappen en cultureel erfgoed. Bij terugkomst zal via de welbekende fotoreportage verslag van deze trip worden gedaan.

09/02/2010 ~ 19/02/2010


21-01-2010

Accommodatie

locatie: Singapore

Ja?! En waar woont ie dan? Commonwealth natuurlijk!
Commonwealth zo wordt hier de verzameling van appartementengebouwen genoemd waar een mooie delegatie van exchange-studenten zijn gehuisvest. Een gedeelde woonkamer, keuken en badkamer samen met 3 Lotgenoten; een Zwitser, Noor en een Nederlander met wie ik ook de kamer deel. Getroffen heb ik het zeker want de sfeer zit er goed in.


20-01-2010

Ladiesnight

Locatie: Singapore

Woensdagavond betekend ladiesnight in Singapore. Dat wil zeggen gratis entree en gratis drank voor alle vrouwen in bijna elke club. Het is niet gek dus dat de woensdag hier tot 'studentenavond' is gebombardeerd.
Zo zullen wij ook vanavond na een mooie pre-party (op verzoek van de mannelijke studenten die geen gratis drank krijgen) de stad weer onveilig maken. Supperclub here we come!


18-01-2010

Bintan

Locatie: Bintan, Indonesië

Na een week hard studeren was het tijd om in het weekend te genieten van de rust op het eiland Bintan, Indonesië gelegen op een klein uur varen vanaf Singapore. Dat wil zeggen overdag met een ijskoud pilsje zittend onder een palmboom het leven nog eens te overdenken. De avond stond vooral in het teken van karaoke. Om de eer ook in Azië hoog te houden heb ik Born to Wild nog maar eens uit volle borst gezongen.


14-01-2010

Eerste week

Locatie: Singapore

Het is hier donderdagavond en dat betekend: officieel nu één week in Singapore. Nieuwe stad, nieuw ritme, nieuw klimaat, nieuwe mensen, nieuw eten, nieuw bed, nieuwe school... aldus, chaos alom. Afgelopen week stond vooral in het teken van het ontdekken van de mogelijkheden van de plek met als gevolg een chronisch slaaptekort gevolgd en inmiddels een 7 dagen durend gevoel van extase.




08-01-2010

Arrival

locatie: Singapore

JAAAA!!! Daar is ie dan eindelijk... Na 2 gecancelde vluchten konden we dan eindelijk omgeboekt en wel met veel vertraging vertrekken op één van de weinige vluchten die nog gingen richting Kuala Lumpur. Eenmaal te laat aangekomen mochten we na voor de 3e keer ons ticket omgeboekt te hebben dan eindelijk naar Singapore. Het wachten en de moeite was het zeker waard, want de slippers en korte broek zijn weer van onderuit de backpack gehaald.


06-01-2010

Departure

locatie: Nistelrode, Nederland

OH NOOO !!! 40 cm sneeuw in Londen en vlucht gecanceld. Maar gelukkig is alles weer koek en ei want bij British Airways zijn ze blijkbaar wel goed met dit soort dingen en hebben ze een mooie vervangende vlucht geregeld.


Enige wat nu nog resteert is op het vliegtuig stappen en met deze geniale plaat spelend op de mp3 speler Singapore binnen te lopen en te starten aan een mooie nieuwe fase vol positieve ervaringen.


Cinnamon Chasers - Luv Delux

Ik zeg: "tot snel... en we zien elkaar over 7 Maanden. Dat is lang, maar een kind krijgen duurt langer, behalve als je de moeder bent van Silvester Stallone"

05-01-2010

Laatste loodjes

locatie: Nistelrode, Nederland

Maandagnacht 01:14 is het oh zo zware project voor de TU dan eindelijk afgerond. Dan is er nog de presentatie op de dinsdag (morgen dus) en dan kan woensdag eindelijk gevlogen worden. Een werk was het zeker... damn, wat wegen die laatste loodjes zwaar.